keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Täysin langaton lataus: Uusi innovaatio vai silkkaa rahastusta?

Nokia julkisti eilen ensimmäisen tablettinsa, sekä joitain 6":n  jättipuhelimia.

Ennen ensimmäistä testaustakaan, voisin hyvin kuvitella piteleväni tablettia käsissäni ja etsivän siitä "uusia" ominaisuuksia verrattuna Lumia puhelimiin taikka PC:n win 8 versioon tai vähintään ominaisuuksia, jotka on tuotu paremmin esille. Pidän Nokian muotoilusta, vaikkakin sivunappuloiden pitäisikin olla paremmin suojassa ja toisinaan puhelin on hankala ottaa kouraansa vain lukeakseen artikkeleita, kun sormet jo puristavat puhelimen oikealta joko kameran aktivointia päälle tai sitten lukitus aktivoituu. Siitä huolimatta pidän laitteen linjoista (Lumia 820 omistaja).


Muista netistä luetuista arvioista ja kommenteista mieleen jäi roikkumaan muutaman tärkeän ja suositun ohjelman puuttuminen tabletista, johtuen Windows RT:n puutteista: Spotify sekä Istagram. Itse omistan iPadin, jonka suurinta käyttöastetta perheessämme edustaa 2 ja 5. luokkalaiset pojat; youtuben, Netflixin ja pelien kautta. Heillä musiikki jää edelleen vähemmälle, saatikka kuvien julkaisu.


Itse käytän Spotifyitä lähes joka päivä, vähän joka käänteessä. Pidemmillä automatkoilla saattaa iPadi tai puhelin olla kytkettynä sinihampaalla autostereoihin. Autotallissa säkkitreeniä vetäessäni, Spotify pauhaa Onkyon edullisista stereoista, (ei tarvita isoa rahaa, saadakseen sellaiset stereot, jossa on Spotify integroituna), lenkille lähtiessäni puhelimen kautta, taikka ihan karaoke tarkoituksessa PC/TV- yhdistelmällä kotisohvalta (PC- versioon kun saa vielä loistavia sanoituksia ylläpitäviä ja muokkauksen mahdollistavia ohjelmia..ilmaiseksi).

Ei Spotifyikään ole täydellinen, varsinkaan puhelimissa (erityisesti Lumian kanssa kokemuksia). Puhelun tullessa, soitto luonnollisesti katkeaa. Mutta eipä se jatkukkaan enää puhelun päätyttyä, eikä koko ohjelma meinaa reagoida katkenneen soitannan jälkeen. Uudelleen ohjelman käynnistäminen auttaa kuitenkin aina.

Puutteesta huolimatta, pidän Spotifyitä vuosikymmenen innovaationa. Sillä kun voi vaikka ladata haluamansa soittolistat tai albumit laitteeseen erityistä käyttöä varten tilanteisiin, offline- tilaan, joissa ei ole saatavilla verkko- eikä 3G/4G- yhteyksiä, tai sen käyttö on vaan pirun kallista (ulkomailla).

Instagrammin  käyttö, henkilökohtaisella tasolla, on jäänyt minulle vielä enemmän arvoitukseksi, että ehtiikö, jaksaako, kiinnostaako vielä jakaa tietojaan yhdessä uudessa somessa. Joka tapauksessa Instagrammin käyttö globaalisti on räjähdysmäisesti kasvanut, näille ihmisille se on tärkeä.

Kun näitä ohjelmia puuttuu, riittääkö tämä langattoman laturin innovaatio selättämään vajavaisuudet?
Tässä artikkeli lähempään tarkasteluun tietokone.fi.

Itselle tuli ensimmäisenä mieleen seikkoja, jotka eivät houkuttele ostamaan laitetta sitten millään, päinvastoin. Rahastetaan ehkä väärillä ominaisuuksilla, se tunne jää pinnalle. No mitä ne sitten ovat??

Jos halutaan täysin langatonta latausta, eikö laturin sitten pitäisi pystyä antamaan täysi virta puhelimeen? Miksi akun teho on jätetty niin alhaiseksi, että päästään max. 70% tehoon.
Onko idean innovaattori unohtanut, että puhelimeen voidaan ostaa toinen akku ja vaihtaa se muutamassa sekunnissa? Ai niin, vaikka Lumia 820:ssä voikin akun vaihtaa itse, ei sitä voi esimerkiksi enään tehdä 1020:ssa, voihan rypäle! Onko tämä pikemminkin asiakkaan aliarviointia, myydään huuhaata, koska se on nyt In? Langattoman latauksen varsinainsena käyttökohteena ainoa järkevä kohde on integraatio pöytätasossa. Pöytälevyn alle sijoitettava latausalusta olisi järkevä ja niin huomaamaton, kuin sen pitäisikin olla. Tähän tuotteistamiseen on valitettavasti vielä matkaa, vaikka tekniikka on jo olemassa. Soppareita kaluste- talojen kanssa, perhaps? Tänä päivänä myydään pikkuhinnalla LED- nauhaa..niin miksei tätä langattoman latauksen mahdollistavaa materiaalia ole samalla lailla tuotteistettu? Noh, maximaalisten tuottojen takia tietenkin.

Tiukasta kritiikistä huolimatta, olisin valmis ostamaan Lumia 1020 puhelimen, mutta lähinnä loistavan kameransa takia. Ja hyvä, että näitä uusien puhelimien julkistuksia tehdään niin usein: tippuuhan edellisten puhelinten hinnat järkevälle tasolle ;-)

Tässä vielä hyvää testi- raporttia 1020:sta. Ja erinomainen vertailu Pureview teknologiasta: 808 vs 1020.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti